Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онищенко порадив ЄС самим їсти українські цукерки

Понеділок, 16 вересня 2013, 10:17

Україна і Молдова не квапляться вирішити проблеми в торговельних відносинах з Росією.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки з боку України і Молдавії ми не бачимо системного бажання вступити в переговори і обговорити нехай дуже неприємні і непрості, але вкрай необхідні для відновлення нормальної торгівлі теми", - сказав він.

У липні Росія ввела заборону на ввезення продукції чотирьох фабрик української корпорації "Рошен".

На цьому тижні Росспоживнагляд заборонив імпорт молдавської алкогольної продукції. В обох випадках заборона пов'язана з претензіями до якості з боку санітарної служби.

За словами Онищенка, в російських претензіях до якості української та молдавської продукції політичного підґрунтя немає.

"Пояснення цього якимись загальнополітичними явищами контрпродуктивно. Якщо ми завтра висунемо претензії до продукції з Литви, що поставляється на ринок РФ, це теж будуть оцінювати як спробу впливати?", - сказав Онищенко.

"Всім дбайливцям, які, не обговорюючи суті проблеми, виносять політичний вердикт, хотілося б порекомендувати не робити гучних заяв, а взяти і закупити цю продукцію. І проблема буде знята. І Росія буде позбавлена ​​від неякісного алкоголю, і економіка Молдови не постраждає", - заявив глава Росспоживнагляду, коментуючи реакцію ЄС на введення заборони Росією на імпорт молдавського вина.

"Намагатися впливати на Росію, щоб ми продовжували закуповувати на шкоду здоров'ю населення неякісну алкогольну продукцію - заняття невдячне і неблагородне", - сказав Онищенко.

За його словами, в декількох забракованих партіях молдавського вина виявлено зміст пластифікаторів, яке "перевищує в сотню разів рівні, відносно безпечні для здоров'я людей".

За словами Онищенка, українська сторона не виконує погоджений з Роспотребнадзором механізм повернення на ринок РФ продукції компанії "Рошен".

"І навіть мої песимістичні прогнози про те, що через позицію української сторони вона зможе повернутися на російський ринок через кілька років, мені здається, вже не виправдаються", - сказав Онищенко.

Європейська комісія вирішила розглянути питання про збільшення квот на постачання молдавського вина в ЄС після ембарго, введеного Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...