Уряд Азарова накопичив мільярдну заборгованість із соцвиплат

Четвер, 19 вересня 2013, 11:52

Кабінет Міністрів накопичив гігантську заборгованість по соціальним виплатам, заборгувавши гроші навіть на поховання людей.

Про це заявила депутат від "Батьківщини", член комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці Людмила Денісова, яку цитує прес-служба політсили.

Денісова повідомила, що отримала документ з даними Державної казначейської служби щодо поточних виплат.

Так, згідно документу, казначейством станом на 16 вересня невиконаними були платіжні доручення Фонду з тимчасової непрацездатності на суму майже 937 мільйонів гривень, в тому числі невиплата лікарняних склала 430 мільйонів гривень, декретних - 230 мільйонів гривень.

Уряд Азарова винен регіонам мільярд
Уряд Азарова винен регіонам мільярд

Крім того, уряд не оплачує лікування дітей у дитячих закладах оздоровлення.

Народний депутат наголосила, що уряд затримує навіть виплату на поховання - 1,13 мільйона гривень.

Денісова повідомила, що неодноразова направляла депутатські звернення з проханням надати відповідну інформацію, однак, постійно отримувала відмову.

Кабмін заборгував мільярд за соцвиплатами
Кабмін заборгував мільярд за соцвиплатами. Для збільшення натисніть на документ

"Така ситуація з соціальними виплатами склалася через те, що доходи, податки і страхові внески, тобто наші з вами кошти, акумулюються на рахунках Державної казначейської служби, а керують цими виплатами не фонди соціального страхування, а Мінздох, якому цю функцію віддала свого часу провладна більшість", - сказала вона.

"Тепер всі ці кошти знаходяться у загальному котлі в Арбузова і сім’ї Януковича, і розподіляють вони їх так, як їм заманеться", - додала депутат.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Андрій Павловський повідомив, що з початку року заборгованість із виплати зарплат зросла на 92 мільйони і склала майже 1 мільярд гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування