Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У МЗС Росії Україну назвали "утриманцем" і "нахлібником"

Четвер, 19 вересня 2013, 13:20

У Міністерстві закордонних справ РФ назвали "утриманством" бажання України приєднатися тільки до окремих положень Митного союзу, які вигідні для неї.

Про це заявив начальник відділу першого департаменту СНД МЗС Росії Ілля Рубцов, повідомляє "УНІАН".

"Неодноразово, якщо пригадати 2003 рік, коли Україна брала участь у рамках створення Євразійського економічного простору (ЄЕП), фактично зводила свою позицію до того, що братиме участь тільки там, де "хочемо і де вигідно". Свого роду це навіть утриманські і нахлібницькі настрої", - сказав Рубцов.

На його думку, нині така позиція України зберігається щодо МС.

"Треба зрозуміти, що інтеграційні процеси – це процеси компромісів. Якщо ви щось хочете одержати, ви щось повинні натомість дати. На цьому будується вся система", - наголосив він.

Дипломат наголосив, що в процесі створення Митного союзу кожна країна-член повинна була в чомусь поступитися.

За його словами, є галузі в країнах "трійки" (Росія, Казахстан і Білорусь, які створили Митний союз – ред.), які зазнали втрат від створення єдиного ринку, але загальний виграш набагато більший.

Україна і Європейський Союз планують підписати Угоду про асоціацію і ЗВТ в листопаді 2013 року.

30 серпня Президент Віктор Янукович заявив, що Україна може набути статус партнера в Євразійському союзі після 2015 року.

Він пояснив, що статус партнера передбачає, що Україна може приєднатися до окремих положень Євразійського або Митного союзу, які не суперечать СОТ.

Янукович наголосив, що проти цього не виступає жодна із сторін, у тому числі і Європа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...