Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК запитає у суду і Ради, що їй робити із мандатом Маркова

П'ятниця, 20 вересня 2013, 15:59

У Центральній виборчій комісії заявляють, що не наділені повноваженнями позбавляти Ігоря Маркова мандата народного депутата.

Про це заявила в коментарі журналістам заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

Усенко-Чорна повідомила, що дане питання обговорювалося в п'ятницю на засіданні в ЦВК, і комісія планує, як і в попередніх випадках, звертатися до комітету Верховної Ради і, можливо, до Вищого адміністративного суду за роз'ясненням порядку виконання судового рішення.

"Центральна виборча комісія, відповідно до закону, не наділена повноваженнями скасовувати повноваження народних депутатів України. Перелік суб'єктів, і підстав, які мають такі повноваження, вичерпно визначений у Конституції. ЦВК до таких суб'єктів не належить", - сказала вона.

Також вона зазначила, що в іншому випадку ЦВК перевищить свої повноваження, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Чиновник також підкреслила, що, відповідно до Конституції, ніхто не зобов'язаний виконувати злочинні вказівки, "навіть якщо вони винесені колегіально і оформлені шляхом судового рішення".

"На мій погляд, якщо так використовувати повноваження, які надані судовій гілці влади, можна взагалі залишитися без парламенту або, принаймні, втратити кожного другого депутата, обраного по мажоритарному округу. Якщо не позбутися такого інституту, як парламентаризм в цілому", - пояснила вона.

Раніше глава регламентного комітету Ради Володимир Макеєнко заявляв, що залишити Ігоря Маркова без мандата повинна ЦВК.

У п`ятницю cпікер Володимир Рибак оголосив з трибуни про рішення суду про позбавлення Ігоря Маркова депутатського мандата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: