Якщо Україна не підпише угоду про асоціацію, Янукович має піти - Кличко

Субота, 21 вересня 2013, 17:59

Якщо на саміті у Вільнюсі не буде підписано угоду про асоціацію України з ЄС, президент Віктор Янукович  має піти у відставку.

Про це на 10-й щорічній Ялтинській зустрічі YES заявив лідер "УДАРу" Віталій Кличко. 

"Ця угода дає нам можливість для подолання економічної кризи, в якій багато років знаходиться Україна. І тільки від нас залежить, чи зможемо ми її використати", - зауважив політик.

"Я навіть не хочу розглядати поганий сценарій, коли угоду не буде підписано. Якщо так відбудеться, відповідальність за зрив підписання угоди буде лежати на нинішній владі. Якщо угоду не буде підписано – президент України Янукович має піти у відставку", - заявив Кличко. 

"Ми (опозиційні сили) зробимо все для того, щоб угода про асоціацію була підписана, і потім здійснювати контроль, щоб його умови були виконані", - сказав Кличко.

"Після зміни влади ми зосередимо свої зусилля на тому, щоб стандарти були виконані. Тому що ми, українці - це європейці. А Україна - це Європа. І ми, українці, зможемо це довести", - підсумував лідер "УДАРу".

Також Кличко заявив, що у жовтні планує "вирушити в тур по Україні, щоб зустрічатися з людьми". 

"Має змінитися суть відносин між владою і людьми... План перетворень в країні передбачає перезавантаження судової та правоохоронної системи, вони мають пройти антикорупційну люстрацію. Потрібні прозорі правила управління економікою. Маємо зробити мінімальну залежність людини від чиновника, повернути місцеве самоврядування. Без зміни влади це неможливо зробити", - додав Кличко. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News