Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має почати нові стосунки з РФ, без погроз і претензій - Яценюк

Субота, 21 вересня 2013, 20:21

Україна може і повинна започаткувати нові стосунки з Російською Федерацією, але як інтегрована частина ЄС, повністю незалежна держава і без погроз та претензій.

Про це у ході 10-ї щорічної Ялтинської зустрічі YES заявив нардеп, лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Говорячи про саміт у Вільнюсі, де може бути підписана угода про асоціацію з ЄС, Яценюк підкреслив, що це – "лише початок шляху, а потім країні буде потрібно доводити здатність виконувати взяті на себе зобов'язання.

"Тому в уряді мають бути люди, які будуть готові працювати і зможуть змінити ситуацію в країні. Як ми можемо змінити монополію у владі, яка зараз більше нагадує акціонерне товариство з одним мажоритарним акціонером з прізвищем на "Я" (Янукович)? Нам потрібні чесні вибори. Маємо відновити баланс у владі, тому що зараз все концентрується в одному кабінеті – кабінеті президента України", - додав Яценюк.

Також він зазначив, що економічна конкуренція – і тут АМКУ має зробити свою справу – має бути основною метою.

"Третє – незалежність і верховенство права, незалежні суди, підзвітні і незалежні прокурори", - підсумував політик.

Разом з тим Яценюк зазначив, що наразі немає відповіді, що Україна буде робити з Росією.

"Тому що вони залишаються нашими сусідами і ми не можемо їх замінити кимось іншим", - зауважив політик.

За його словами, зараз "ми маємо "YES" для Росії, але за умови трьох "ні":  - ні Митному союзу, ні російській мові як державній і ні – воєнному блоку з Росією".

"Ми можемо започаткувати нові стосунки між Україною та РФ, але ми – як інтегрована частина ЄС, як повністю незалежна держава, яка повністю з нової сторінки готова почати відносини з Російською Федерацією. Але – без погроз, без претензій до якості українського шоколаду, і можемо розібратися і домовитися, що нам треба робити", - зазначив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: