Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко думає, що депутатам не вдасться сховатися від публічності

Вівторок, 24 вересня 2013, 11:45

Законопроект щодо звуження доступу до публічної інформації не має жодних шансів бути підтриманий ані профільним комітетом, ані опозицією, ані парламентом.

Таку думку висловив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, якого цитує його прес-служба.

Цей законопроект, зокрема, передбачає, що будь-які дані фізичних осіб є конфіденційними і можуть бути обнародуваними лише за їх прямим дозволом; заборону громадянам України робити копії державних документів.

Також передбачено можливість органам державної влади не відповідати на інформаційні запити за певних обставин, а також запровадження оплати громадянами відповідей на інформаційні запити.

Томенко нагадав, що комітет, який він очолює, підготував до другого читання свій законопроект і вже кілька місяців вимагає негайного розгляду його у парламенті.

"Верховна Рада буде розширювати територію доступу до публічної інформації, а не звужувати її", – переконаний голова комітету.

У парламенті було зареєстровано законопроект, розроблений чотирма народними депутатами фракцій "Батьківщина" та Партії регіонів, що суттєво обмежує доступ до публічної інформації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування