Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курченко хотів, щоб йому присвячували 100% часу

Вівторок, 24 вересня 2013, 13:15

Власник ВЕТЕК Сергій Курченко переплачує при прийомі на роботу, але й вимагає багато від своїх менеджерів.

Про це розповів в інтерв'ю українському "Forbes " Георгій Абдушелішвілі, досвідчений російський консультант з підбору керівників вищої ланки.

До Курченка Абдушелішвілі покликали рік тому, і він йому підшукав кількох менеджерів.

"До кожної позиції були свої вимоги. Фінансист повинен був працювати з кращими банками. Юрист - вміти вирішувати питання з держустановами, тому що компанія планувала брати участь у приватизації. Піар- менеджер повинен був правильно організувати комунікацію з мас-медіа, яка в той час будувалася за принципом "чим менше - тим краще", - розповів хедхантер про особливості підбору кадрів для Курченка.

На уточнення , чи будувалася піар-складова за принципом: "Заплатити всім, щоб ніхто нічого не писав" , Абдушелішвілі визнав: "Можна і так сформулювати".

"Позиція полягала в тому, що" Газ України " - поки що непопулярна непублічна компанія. Потрібно було зробити так, щоб вона могла контролювати процес висвітлення в пресі. Бізнес Курченка неминуче рано чи пізно став би публічним, компанія почала б купувати підприємства, брати кредити у великих банках, і до цього потрібно було готуватись" , - сказав хедхантер.

"Далі у вимогах до кандидатів йшла категорія особистісних характеристик. У цьому плані від людини була потрібна працездатність і готовність на 100 % присвячувати себе Сергію. Він не любить , коли його люди відволікаються на інші проекти. Не любить, наприклад, коли йдуть до нього на роботу, але залишаються членами рад директорів інших компаній" , - відзначив він.

На питання про особливості компанії, Абдушелішвілі сказав: "Коли я вперше побував в офісі компанії, то побачив величезну кількість чоловіків з відповідальними особами. Причому складно було зрозуміти, чи це фінансисти, чи охоронці ".

"ВЕТЕК, дійсно, переплачує. Це логічно, тому що у компанії немає бренду та історії. Сергій, дійсно, любить, щоб люди вийшли на роботу завтра. Він не хоче чекати. Час коштує грошей. І третє - він живе за принципом: " Я багато плачу, і питати буду багато" , - зазначив він.

Як відомо, і український "Forbes " віднедавна належить Курченку.

До минулого року ім'я Курченка було нікому не відомо, поки в ЗМІ не написали про компанію "Газ України", яка пізніше була перейменована в "ВЕТЕК" і з астрономічною швидкістю стала скуповувати активи в країні.

27-річний Курченко позиціонує себе як бізнес-вундеркінд, хоча за інформацією журналістів він є лише прикриттям Сергія Арбузова і Олександра Клименка, таким собі українським Абрамовичем початку 90-х.

На сьогодні харківський "вундеркінд" вважається патроном чотирьох напрямків збагачення своїх керівників, яких також називають Сім'я: перше – це скраплений газ; друге – імпорт нафтопродуктів; третє – реверсний імпорт газу з Європи; четверте – державні програми із перетворення безготівкових грошей у готівку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування