Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За катування в'язнів в Україні засудили лише одного тюремника

Субота, 28 вересня 2013, 22:24

Протягом 2010-2012 років за катування ув’язненого було засуджено одного працівника Державної пенітенціарної служби України

Про це повідомили у ДПтС, пише "Тиждень".

"Протягом 2010-2012 років за катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) засуджено 1 особу (стосовно 1 засудженого)", - зазначили у ДПтС.

Разом з тим за цей період за зловживання владою або службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу України) засудили 63 особи, а за перевищення влади або службових повноважень (стаття 365 Кримінального кодексу України) засудили 13 осіб.

"Із цієї кількості осіб 40 колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний термін, 35 працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий термін, одному працівнику призначено покарання у вигляді штрафу", – повідомляють у ДПтС.

За вісім місяців 2013 року за зловживання владою або службовим становищем засуджено 7 осіб, а за перевищення влади або службових повноважень засуджено 1 особу.

"Із даної кількості двох колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний строк, а 6  працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий строк", – повідомляють у ДПтС.

Варто зазначити, що за останні 10 років за перевищення влади або службових повноважень було засуджено 642 міліціонерів.

Як відомо, раніше міжнародна правозахисна організація Amnesty International вказувала на недоліки в системі кримінального правосуддя і відсутність гарантій прав затриманих в Україні.

У річному звіті "Стан прав людини у світі" було зазначено, що офіційний Київ проігнорував рекомендації ООН створити незалежний орган для розслідування заяв про катування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: