Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Участь українців у конфлікті у Сирії не підтверджується

Четвер, 5 вересня 2013, 11:25

Служба безпеки України вже проводить перевірку даних про те, чи беруть участь громадяни України в сирійському конфлікті, і наразі не має підтвердження цієї інформації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр спецслужби.

"СБУ здійснюватиме перевірку вчорашніх заяв деяких політиків та іноземних дипломатів щодо можливої участі українських громадян у збройному конфлікті в Сирії. Такі заходи вже проводяться певний час, і жодного підтвердження ця інформація не отримала", - йдеться у повідомленні.

Водночас, за інформацією СБУ, встановлено, що на території Криму прибічники організації Хізб-ут-Тахрір проводять активну агітацію серед мусульманського суспільства, особливо серед молоді щодо "допомоги Сирії".

"Це незаконно. СБУ гостро реагує на такі випадки", - наголошують у відомстві.

Надалі українська спецслужба вживатиме всіх, передбачених чинним законодавством заходів для недопущення незаконної участі громадян України у військових діях на території інших держав, запевнили в СБУ.

Як відомо, 4 вересня посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохаммед Саїд Акіль у Києві заявив, що громадяни України воюють у Сирії на боці антиурядових сил.

У Міністерстві закордонних справ України спростували заяву посла Сирії і сприйняли її зі здивуванням.

А голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв зізнався, що декілька кримських татар беруть участь у боях у Сирії на боці опозиції, однак Меджліс не підтримує їхнього виїзду до Сирії і не рекомендує кримським татарам туди їхати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування