"Регіонали" і Комуністи вирішують, кого відправити на вибори. Кармазін - іде

П'ятниця, 6 вересня 2013, 09:13

У Партії регіонів і Компартії поки не визначилися з кандидатами на вибори в проблемних округах.

Про це в п'ятницю пише Комерсант-Україна.

Там ще очікують пропозицій по кандидатурах від своїх партійних організацій на місцях.

"Ми обов'язково будемо брати участь у виборах. Будемо дивитися наших колишніх кандидатів у ці й інших округах, подивимося інших кандидатів, яких будуть пропонувати наші партійні гнізда",- повідомив  глава фракції КПУ Петро Симоненко.

У Партії регіонів повідомили, що рішення будуть ухвалювати місцеві парторганізації.

"Ми не будемо проводити з'їзд партії. Вирішувати будуть обласні партійні організації — дивитися кандидатів на місцях, робити рейтинги, саме вони й приймуть остаточне рішення. Не думаю, що для центру є сенс включатися в цей процес",— сказав депутат Володимир Олійник. 

У штабі опозиційного кандидата по округу N94 Віктора Романюка повідомили, що конкуренцію їх кандидату може скласти глава Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк.

У Романюка впевнені, що " після того, як мером Василькова стала людина Анатолія Присяжнюка — колишній голова місцевої адміністрації Володимир Сабадаш, дуже багато з людей, наближених до Присяжнюка, зайняли керівні посади".

"Тому в мене не виникає жодних сумнівів, що є плани висувати його кандидатуру",— заявив глава інформаційно-аналітичного центру в штабі Романюка Владлен Сергієнко. На виборах 28 жовтня 2011 року кандидатом від Партії регіонів була Тетяна Засуха. 

У ПР можливу участь губернатора у виборах коментують обережно.

"Якщо брати потенційно, чому б і ні, якщо в нього (Присяжнюка) є бажання. Ніяких застережень тут немає, але остаточне рішення приймає кандидат і місцева партійна організація",— зазначив Олійнык. 

Боротьбу на перевиборах може ускладнити участь видних політиків і бізнесменів, яким не вдалося пройти в парламент у жовтні, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Свій намір брати участь у майбутніх виборах підтвердив екс-депутат Юрій Кармазін, який увів скандальну практику позбавлення народних депутатів повноважень через Вищий адміністративний суд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування