Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Харкові суд по ЄЕСУ без Тимошенко не запустився

П'ятниця, 6 вересня 2013, 15:48

Суд у Харкові переніс розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко в зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ на 23 вересня.

Відповідну постанову зачитав на засіданні головуючий суддя Костянтин Садовський, передають Українські новини.

"Суд ухвалив вважати неможливим розглядати справу у відсутності підсудної Тимошенко та її захисника Кожем'якіна", - заявив він.

Суд оголосив у засіданні перерву до 23 вересня, 9:00.

Потім Садовський оголосив про закриття засідання і вийшов.

Засідання суду тривало близько 19 хвилин.

Під час нього представник державного обвинувачення заявив про неможливість розгляду справи під час відсутності обвинувачуваної.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що захист наполягає на розгляді та задоволенні клопотання Тимошенко про закриття справи у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину.

Він зазначив, що розгляд цієї справи незаконний не тільки з погляду українського законодавства, але і є порушенням Європейської конвенції з прав людини.

Власенко підкреслив, що суд уже розглядав клопотання в цій справі під час відсутності Тимошенко.

Він зазначив, що Тимошенко не може бути суб'єктом у цій справі, тому що на відповідний час не була посадовою особою ЄЕСУ.

Садовський заявив, що клопотання суд розгляне в присутності обвинувачуваної.

Як повідомлялося, Тимошенко обвинувачується в організації приховання валютного виторгу, кількаразового ухиляння від сплати податків на загальну суму понад 16 млн гривень, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн гривень ПДВ, службової підробки і замаху на розтрату 405,5 млн доларів коштів державного бюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, що займалася імпортом природного газу, з 1995 по 1997 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування