Рада вирішила давати рейдерам-охоронцям 5-10 років арешту

Четвер, 10 жовтня 2013, 13:37

Верховна Рада заборонила приватним охоронним підприємствам виконувати охоронні функції при вирішенні корпоративних спорів.

Відповідний проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств підтримав 241 депутат.

У пояснювальній записці зазначається, що "при вирішенні корпоративних спорів між сторонами незалежним арбітром має бути держава, а отже рішення суду мають виконуватись виключно органами державної влади, оскільки приватні охоронні структури більш вразливі до впливу сторін процесу ніж органи державної влади".

"Також, необхідно зазначити, що в переважної більшості рейдерських атак мала місце ситуація, за якої до протиправного захоплення підприємств залучались саме приватні охорони структури", - уточнили автори закону.

Законопроект, який ухвалила Рада, вносить зміни до статті 206 Кримінального кодексу відповідно до яких дії по захопленню підприємства "вчинені за участю персоналу охорони суб’єктів охоронної діяльності або вчинені організованою групою, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування