Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк все ще сподівається, що Тимошенко випустять до саміту

Четвер, 10 жовтня 2013, 19:40

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк вважає, що існує реальний шанс підписати Угоду з ЄС і звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це він заявив журналістам у четвер, 10 жовтня, після завершення зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

"Із огляду на останній розвиток подій, є реальний шанс підписати Угоду з ЄС і звільнити Юлію Тимошенко", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що зустріч із головою МЗС Німеччини була "обнадійлива" і нагадав, що вона відбулася після зустрічі Вестервелле з президентом і прем’єр-міністром України.

Яценюк повідомив, що під час його зустрічі з міністром обговорили "всі можливі шляхи вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко": "Звичайно, зараз усе в руках президента Януковича, і всі можливості для цього є".

"Я сподіваюся, що з огляду на останній розвиток подій у нас є реальний шанс, я підкреслюю – реальний шанс підписати Угоду і звільнити Юлію Тимошенко, надати їй можливість отримати медичну допомогу в Німеччині", - підкреслив лідер "Батьківщини".

Відповідаючи на запитання журналіста щодо термінів вирішення цього питання, він наголосив: "Звичайно, мені хотілося б, щоб це було якомога швидше - до 21 жовтня. Але, як я бачу, події будуть розвиватися майже до останнього дня. Але основне – завершення цих подій. Щиро сподіваюся на те, що в нас буде успішне завершення – що Угода буде підписана, а Юлія Тимошенко буде звільнена".

"Я хотів би дуже чітко зазначити: уряд Німеччини декілька місяців тому заявив, що вони готові надати медичну допомогу Юлії Тимошенко. Є всі медичні висновки. Ми зараз на шляху до підписання доленосної Угоди, до звільнення Юлії Володимирівни. Усі шанси для цього є", - наголосив Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування