Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Герої" газової справи Тимошенко зробили кар'єру і нажили орденів

П'ятниця, 11 жовтня 2013, 14:00

Більшість причетних до "газової справи" екс-прем'єра Юлії Тимошенко за два роки, що минули з часу вироку, отримали підвищення у кар'єрі та нагороди від президента.

Про це пише видання "Тиждень".

Так Родіон Кірєєв, суддя Печерського райсуду, який засудив її до 7 років ув'язнення, пізніше був призначений виконуючим обов'язки голови цього ж суду. Він також відчутно поліпшив своє матеріальне становище.

Ренат Кузьмін, перший заступник генпрокурора, активно коментував судовий процес Тимошенко як в Україні, так і за кордоном.

Був нагороджений Януковичем "за значний особистий внесок у розбудову правової держави, зміцнення законності, захист конституційних прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм" орденом "За заслуги" II ступеня.

4 жовтня цього року президент призначив Кузьміна заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Лілія Фролова, один із прокурорів, на момент судового розгляду газової справи займала посаду заступника начальника відділу підтримання державного обвинувачення в судах.

22 березня цього року її було призначено заступником генпрокурора. Наразі Віктор Пшонка має вісім заступників, зазначає видання.

Михайло Шорін, ще один представник прокуратури у суді над Тимошенко, тоді займав у ГПУ посаду начальника Головного управління організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді.

Минулого року до Дня Незалежності Януковича нагородив його орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Олександр Каліфіцький, на момент "газової справи" був керівником головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ, безпосередньо керував провадженням кримінальних справ проти Тимошенко.

З 29 вересня 2011 року він став прокурором Івано-Франківської області. А 2 жовтня цього року його призначили начальником Головного слідчого управління ГПУ.

Владислав Грищенко, начальник управління криміналістики ГПУ. Коли Каліфіцький пішов на підвищення, Грищенка призначили начальником управління криміналістики ГПУ.

Щойно Каліфіцький отримав призначення в Івано-Франківськ, Грищенка призначили його заступником. Наразі він продовжує займати посаду заступника прокурора Івано-Франківщини.

Старший слідчий з особливо важливих справ ГПУ Олександар Нечвоглод 23 грудня 2011 став заступником прокурора Чернігівської області. 7 жовтня цього року, як зазначається на сайті Генпрокуратури, він зайняв посаду першого заступника начальника управління організації нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури.

Як відомо, 11 жовтня 2011 року Печерський суд засудив Тимошенко до семи років в'язниці за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем під час підписання газових угод 2009 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування