Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали впевнені, що легко проштовхнуть зміни в процедуру виборів

Понеділок, 14 жовтня 2013, 10:20

Партія регіонів впевнена в прийнятті законопроекту, що пропонує зміни до процедури виборів.

Про це йде мова в матеріалі видання "Комерсант- Україна".

Урядовий законопроект, зокрема, пропонує внести зміни до Кримінального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства, законів "Про Центральну виборчу комісію", "Про вибори народних депутатів" , "Про політичні партіъ", "Про інформаційні агентства".

Згідно з документом, повноваження з реєстрації кандидатів у народні депутати та ряду інших функцій щодо організації проведення виборів в одномандатних округах передаються від ЦВК до окружних виборчих комісій (ОВК).

Крім того, передбачається зменшити максимальну кількість виборців, закріплених за виборчою дільницею (1200 осіб замість 1500 осіб), зменшити кількість членів ОВК (максимальна кількість - до 18 членів комісії замість 24) , а також ввести контроль і санкції за порушення у сфері фінансування виборчої кампанії.

Опозиція критикувала окремі норми законопроекту. Зокрема, незгоду парламентської меншості викликала пропозиція передати ОВК повноваження ЦВК реєструвати кандидатів у народні депутати.

У Партії регіонів заявили, що не бачать альтернативи прийняттю законопроекту в нинішньому вигляді.

"Вимога європейських інститутів щодо України полягала в необхідності прийняття Виборчого кодексу. Що, по суті , є абсурдом: ми їх виконати не можемо, оскільки нам доведеться скасовувати чинні закони. Тому необхідно виходити з того, що є", - заявив депутат Вадим Колесніченко (ПР).

На його думку, голоси на підтримку законопроекту знайдуться. "Раз голова фракції (Олександр Єфремов) поставив своє прізвище в проект закону, то шанси на його ухвалення дуже високі - він узгоджений з більшою частиною гравців, від яких залежатиме голосування", - зазначив Колесніченко.

У Компартії, чиї голоси будуть необхідні для прийняття законопроекту, підтримувати ініціативу представників ПР поки не поспішають.

"Спочатку наші експерти та народні депутати повинні вивчити законопроект, і тільки після цього ми приймемо рішення про голосування" , - заявив лідер фракції КПУ Петро Симоненко.

11 жовтня Олександр Єфремов повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект про удосконалення виборчого законодавства.

Заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна раніше висловлювала думку, що передача повноважень з реєстрації ОВК може викликати збої при підготовці та проведенні виборів.

Венеціанська комісія, в сою чергу, рекомендувала покращити "виборчий" законопроект, запропонований регіоналами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...