Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Спроби вивезти Тимошенко у наручниках на тижневе лікування в Німеччину неприпустимі

Вівторок, 15 жовтня 2013, 18:02

Спроби у наручниках вивезти Юлію Тимошенко на тижневе лікування в Німеччину і не звільнити її, як того вимагає ЄС, є неприпустимими.

Про це у віторок після зустрічі з Юлією Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові заявив журналістам лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", він прокоментував кілька інформаційних повідомлень від адміністрації президента та Кабміну, які надійшли в той час, поки тривала зустріч із Юлією Тимошенко.

Яценюк назвав непрофесійною заяву міністра юстиції Олени Лукаш: "Хотів би звернути увагу пані Лукаш, що необхідно читати укази, які президент особисто підписував і оприлюднював і які потрібно виконувати в першу чергу міністру юстиції".

Арсеній Яценюк зацитував пункт 6 положення про порядок здійснення помилування, підписаного Януковичем 16 вересня 2010 року: "Клопотання про помилування осіб, які не відбули половину призначеного їм строку покарання, а також клопотання осіб, засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини, можуть бути задоволені за наявності обставин, що потребують особливо гуманного ставлення".

Фото прес-служби Яценюка 

"Саме про такі обставини Віктор Янукович говорить уже протягом останніх двох місяців і саме на цьому ми наполягаємо", додав він

"Мова йде про здійснення гуманітарної місії і надання Юлії Тимошенко можливості отримати медичну допомогу за кордоном. Такі обставини є прямою нормою положення президента про порядок помилування. Президент має всі законні підстави для підписання відповідного указу", - підкреслив голова політради "Батьківщини".

Він нагадав, що в українському парламенті є низка законів, які стосуються законного вирішення долі Юлії Тимошенко. Зокрема, йдеться про проект закону про амністію: "Їх є два різні варіанти. На жаль, жоден із цих варіантів не був підтриманий Партією регіонів".

"Партія регіонів може проявити свою політичну волю на наступному пленарному тижні і проголосувати за законопроекти про амністію", - наголосив Арсеній Яценюк.

Також, як нагадав він, у парламент внесено дві редакції законопроекту про декриміналізацію статей 364 і 365 Кримінального кодексу, "який дасть можливість остаточно звільнити Юлію Тимошенко, виконати ключову вимогу ЄС і підписати Угоду у Вільнюсі".

"Будь-які інші спроби щодо того, щоб у наручниках вивезти Юлію Тимошенко на тижневе лікування в Німеччину і не звільнити її, як того вимагає ЄС, є неприпустимими. Жодних підстав розглядати такі законопроекти чи такі пропозиції не вбачаються можливими", - наголосив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування