Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборча кампанія знову почалася. ПР підтримає нейтральних?

Середа, 16 жовтня 2013, 09:22

У середу почалася виборча кампанія по виборах депутатів у п'ятьох проблемних округах, Батьківщина й Свобода в цей день висувають своїх кандидатів, КПУ – у четвер.

Про це пише Комерсант-Україна.

"Одним з головних питань з'їзду (Свободи) буде висування узгодженого кандидата по 223-му виборчому округу (Київ) Юрія Левченка",- заявили в прес-службі "Свободи".

Втім, конкуренцію Левченку з боку націонал-демократів може скласти екс-депутат Юрій Гримчак (НУНС). У вівторок увечері він в Facebook написав:

"На проблемних округах пропонують балотуватися тим самим кандидатурам, які програли в самому розквіті сил об'єднаної опозиції. Як можна сподіватися, що вони переможуть тепер? Мені ще потрібно трохи часу, але я вже прийшов до того, щоб обмірковувати самостійне балотування в окрузі N223". 

У "Батьківщині" інтрига зберігається тільки по 94 округу, де раніше переміг Віктор Романюк, який у зв'язку з порушенням кримінальної справи за обвинуваченням у розкраданні 40 млн грн виїхав в Італію.

"Під час з'їзду ми вислухаємо представників нашого юрдепартаменту, щоб визначити, з якими складнощами може зіштовхнутися кандидат Віктор Романюк під час реєстрації у ЦВК",- розповів депутат Сергій Соболєв.

"І тільки у випадку якщо ЦВК відмовиться його реєструвати, ми зможемо прийняти  рішення щодо висування іншого кандидата", - додав він. 

Комуністи проведуть свій з'їзд 17 жовтня. За інформацією видання, з кандидатом вони визначилися тільки по 223-му округу в Києві, однак назвати його в КПУ відмовилися.

"По інших округах бажаючих багато. Розглядаються різні кандидатури, точно обговорювалися перший секретар Одеського обкому КПУ Євгеній Царьков (в 2012 році програв вибори в окрузі N139 в Одеській області) і екс-депутат Алла Александровська (програла вибори в окрузі N170, Харків)",- розповів співрозмовник в КПУ.

Втім, Царьков спростував інформацію про своє висування. 

У Партії регіонів зовсім відмовилися від ідеї проведення з'їзду для висування кандидатів."На бренді ПР перемогти в цих округах буде неможливо. Тому, щоб мати шанси на перемогу, там підтримають нейтральні кандидатури",— вважає політолог Вадим Карасьов. 

УДАР не буде проводити з'їзд та висувати своїх кандидатів, оскільки підтримує єдиних кандидатів від опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування