Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" не бачить підстав, щоб ЦВК не реєструвала Романюка

Середа, 16 жовтня 2013, 13:38

Документи всіх кандидатів у народні депутати від партії "Батьківщина" у Центральну виборчу комісію подасть Руслан Князевич.

Про це повідомив депутат фракції "Батьківщина" Павло Петренко в середу після з'їзду, передає Інтерфакс-Україна .

"Ми прийняли рішення доручити це Руслану Князевичу", - сказав він.

Петренко пояснив, що Князевич не є представником партії у ЦВК, однак, як член партії, на доручення партії може подати документи кандидатів у депутати на чотирьох округах.

Петренко додав, що в питанні реєстрації кандидатів у депутати існує "законодавчий пробіл, що дозволяє кандидатам не подавати документи особисто".

Він також підкреслив, що на з'їзді було ухвалено рішення, що Князевич буде подавати у ЦВК документи не тільки Віктора Романюка, що перебуває на даний момент в Італії, а всіх чотирьох кандидатів.

У коментарі "Українській правді", відповідаючи на запитання про те, що в Законі про вибори  існує пункт про те, що ЦВК реєструє кандидата в депутати за умови пред'явлення ним особисто одного з документів, Петренко підкреслив:

"Імперативна вимога про подачу документів особисто стосується винятково самовисуванців, які не висуваються партією. У нашому випадку, ми висунули Романюка  від "Батьківщини" і саме партія подає пакет документів у ЦВК".

Сам Романюк свою кампанію вестиме через засоби телекомунікації.

"До перемоги він працюватиме через засоби телекомунікації. Ми не будемо ризикувати і давати шанс, так би мовити, нинішньому українському правосуддю здійснитися", - сказав депутат Арсен Аваков.

Він наголосив, що Романюк активно братиме участь у виборчій кампанії, його кандидатуру висунув з'їзд.

За словами Авакова , партія провела соціологічні виміри і зрозуміла, що В.Романюк може перемогти - у нього висока популярність на окрузі, добре організована команда.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: