Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримські татари назвали підпали мечетей терактами

Середа, 16 жовтня 2013, 16:14

Кримські татари розцінюють напади на мечеті в Криму як прояв терористичних актів на півострові.

Про це заявив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Рефат Чубаров на прес-конференції в Сімферополі в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ті, хто скоїв подібний теракт, ставить завдання залякати суспільство. Мета, з нашої точки зору, яку переслідують злочинці, цілком очевидна, оскільки вони зазіхнули на таку святу сферу", - сказав Чубаров.

На його думку такими діями вони намагаються внести недовіру в кримське суспільство, аж до розпалювання ненависті.

Депутат звернув увагу на ту обставину, що злочинці, які вчинили напади на мечеті, залишаються анонімними.

"У нашій ситуації анонімність пов'язана з тим, що теракт спрямований проти суспільства в цілому для того, щоб просто в ньому створити умови для подальшої ескалації напруги", - зазначив Чубаров.

У зв'язку з цим він підкреслив: " Ми хочемо заявити про те, що нерозкриття цих злочинів з нашого боку буде розцінюватися як просто небажання їх розкривати і як сприяння тим силам, які прагнуть підвести кримське співтовариство до небезпечної ситуації".

У Меджлісі відзначають, що для розкриття злочинів "необхідна концентрація всіх зусиль, і ,найголовніше, характеристика цих злочинів, як небезпечних для громадянського миру і спокою не лише в Криму, але і в Україні".

Він нагадав, що духовне управління мусульман Криму виступило із заявою, в якій закликало всіх мусульман Криму до спокою.

"Таким чином, одна з цілей, поставлених злочинцями - щоб кримські татари зреагували так, як вони хотіли, ця мета ними досягнута не буде, це однозначно", - підкреслив Чубаров.

Разом з тим, він зазначив, що ті, хто організував напад на мечеті, можуть спробувати тепер спровокувати подібні напади на культурні об'єкти інших конфесій з тим, щоб викликати міжконфесійний конфлікт на півострові.

У Меджлісі оцінюють ситуацію як дуже тривожну.

Керівник секретаріату Меджлісу Заїр Смедляєв заявив, що подібні напади на мечеті можуть мати за собою далекосяжні цілі, в тому числі і спробу зриву підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, для чого робиться спроба дестабілізації ситуації в Україні.

13 жовтня стався пожежа в центральній мечеті в Саках.

15 жовтня о Криму горіла ще одна мечеть. Займання сталося в кімнаті імама в мечеті, яка знаходиться в селі Рівне Красногвардійського району.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: