Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: Тимошенко мають звільнити, щоб виконати вимоги ЄС

Понеділок, 21 жовтня 2013, 10:50

Влада України буде зобов'язана виконати запропонований місією Європарламенту варіант вирішення справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. 

Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко в інтерв'ю "Радіо "Свобода". 

"Українська влада повинна виконати критерій припинення політично мотивованого правосуддя, принаймні, у тій мінімальній формі, яку вже встановили європейські інституції в особі місії Кокса-Квасневського", - зазначив він.

"Янукович зобов'язаний видати указ про помилування Юлії Тимошенко, а далі вона вже як вільна людина буде розбиратися зі своїм станом здоров'я", - сказав Власенко.

При цьому захисник підкреслив, що видання указу про помилування Тимошенко є "мінімальним компромісним варіантом".

"Звичайно, Юлія Тимошенко на цьому не зупиниться, вона буде боротися за повну і політичну і юридичну реабілітацію, але на сьогоднішній день це компроміс, на який вона готова заради європейської інтеграції України", - наголосив він. 

Власенко переконаний, що запропонований владою механізм забезпечення виїзду Тимошенко на лікування за кордон, тобто через ухвалення спеціального закону, порушує попередні домовленості з місією Європарламенту.

"У той час, коли Європа каже їм, що потрібно припиняти політично мотивоване правосуддя, вони хочуть його продовжувати", - вважає захисник. 

"Насправді, як сказав один політолог, потрібно, щоб Янукович забув свої страхи та фобії перед Тимошенко і не ставив цілу Україну в залежність від своїх страхів та фобій. Він настільки боїться Тимошенко, що готовий жертвувати стратегічним вибором України і долею 46 мільйонів українців, і не підписувати угоду про асоціацію. Януковичу потрібно забути свої страхи, підписати указ, а далі будемо розбиратися", - підкреслив Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: