Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі затримують активістів, щоб не заважали саміту СНД

Четвер, 24 жовтня 2013, 12:36

У Білорусі напередодні саміту стан СНД міліція "превентивно" затримує активістів опозиції.

Про це пише "Білоруський партизан".

Як повідомляє видання, затримують активістів, помічених раніше в несанкціонованих акціях. Родичі затриманих і правозахисники називають подібні дії міліції провокацією.

Зокрема, просто на робочому місці затримали активіста громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Андрія Молчана.

За словами сестри, він навіть не встиг переодягнути робочу форму - опозиціонер працює різноробочим в одній з приватних мінських фірм.

Сестра активіста розповіла, що до нього на роботу прийшли співробітники Московського РУВС Мінська.

"Начальник не хотів відпускати його з роботи, але міліціонери йому пригрозили і сказали, що арештовувати не будуть. Але тут же забрали і відвезли у відділок", - розповіла вона.

Ще одному активістові "Європейської Білорусі" Олександру Тарнагурському з Дзержинська прислали повістку в міліцію, повідомляє "Радіо Свабода".

За інформацією видань, міліція приходила додому і до інших учасників опозиційних організацій.

23 жовтня засудили лідера білоруських націонал-більшовиків Євгенія Контуша і затримали активіста цього руху Дмитра Полієнка.

Серед причин превентивних затримань правозахисний центр "Вясна" називає засідання в Мінську Вищої Євразійської економічної ради і Ради глав держав СНД 24-25 жовтня.

Як відомо, під час саміту запланована, зокрема, зустріч президентів України Віктора Януковича і Росії Володимира Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...