Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович засвітився у скандалі з плагіатом

Субота, 26 жовтня 2013, 20:28

У Таджикистані Ілхомжона Хамідова - довірену особу чинного президента Емомалі Рахмона - звинуватили у плагіаті: цілі фрагменти його статті в місцевій пресі дослівно збігаються з пасажами з передвиборчої програми Віктора Януковича 2010 року.

У статті, опублікованій 19 жовтня у AsiaPlus "Чому я буду голосувати за Емомалі Рахмона?", читачі помітили цілі пасажі, які збігаються з фрагментами передвиборчих програм та виступів Віктора Януковича й Володимира Путіна, пише "Радіо "Свобода".

Заступник декана факультету журналістики Таджицького національного університету та один із 15 довірених осіб чинного президента Таджикистану, Хамідов пише, що з наближенням виборів Таджикистан стоїть перед новими викликами.

"Украй складні реалії вимагають від вищого керівництва країни оперативного та ефективного реагування, зважених і скоординованих дій, спрямованих на подолання кризових ситуацій".

Ця фраза повністю збігається з тією, якою розпочиналася передвиборча президентська програма Віктора Януковича у 2010-му під назвою"Україна для людей".

Користувачі соцмедіа  порівнювняли тексти Хамідова та політичні програми інших політиків, і довірену особу чинного президента звинуватили у плагіаті.

Журналіст таджицької редакції "Радіо Свобода" Мірзо Салімпур, який займався розслідуванням цього випадку політичного плагіату, заявив: "Речення зі статті Хамідова стовідсотково збігаються з фрагментами передвиборчої програми Януковича".

Окрім цих запозичень у статті помітили й подібність із заявою президента Росії Володимира Путіна, зробленою ним на з’їзді "Єдиної Росії" у жовтні поточного року.

На "Єдиній Росії" лежить великий тягар відповідальності за ті рішення, які ухвалюються в державі".

У пасажах, які Хамідов підписав власним ім’ям, назва "Єдина Росія" просто замінена на назву президентської партії "Народно-демократична партія Таджикистану".

Як зазначив Салімпур, навіть у авторитарній країні політикам-плагіаторам іноді не уникнути наслідків.

"Єдине, що це може мати наслідки для кар’єри цього молодого політика, йому лише 27 років. Говорили, що після виборів він може очолити прес-службу президента Емомалі Рахмона. От цього вже не трапиться", – зазначив Салімпур.

Сам Хамідов визнав, що запозичив цитати з програми Януковича. Спочатку він заявив, що просто забув додати розділові знаки цитування, але згодом повідомив агенції Tojnews, що переконаний: всі політичні програми й виступи подібні одна до одної, тому так і трапилося.

Зрештою, на своїй сторінці  у Facebook Хамідов визнав власну помилку, зауваживши, що ще дуже молодий і недосвідчений.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: