Герега купує "Нову лінію" - ЗМІ

Четвер, 3 жовтня 2013, 10:04

Найбільша мережа формату DIY "Епіцентр", що належить нардепові від Партії регіонів Олександру Герезі і його дружині, секретарю Київради Галині, купує свого головного конкурента - мережу будівельних супермаркетів "Нова лінія".

Про це пише Forbes з посиланням на два джерела - інвестбанкіра, знайомого з ходом переговорів, і топ-менеджера однієї з мереж.

"Про угоду вже було оголошено ключовим співробітникам "Нової лінії", а з 1 листопада в компанії з'явиться новий директор, який представлятиме інтереси "Епіцентр К", - уточнив співрозмовник.

Засновник Dragon Capital (основний акціонер "Нової лінії") Томаш Фіала не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. Гендиректор "Нової лінії" Євген Баранов сказав, що йому про угоду нічого не відомо.

"Нова лінія" - друга за величиною мережа формату DIY в країні. Перший супермаркет будівельних матеріалів засновники Олег та Ігор Шандар відкрили в 2001 році. Через пару років залучили до числа акціонерів інвесткомпанію Dragon Capital і шведський фонд прямих інвестицій East Capital.

Інвестбанкір, що спеціалізується на рітейлі, влітку розповідав Forbes, що Dragon Capital запропонував Герегам придбати " Нову лінію" ще під час кризи. Однак тоді переговори нічим не закінчилися.

Основна причина, за словами співрозмовника - наявність інших акціонерів. Торік засновники мережі - брати Шандар - продали свою частку Dragon Capital. Що сталося з часткою шведського фонду, поки не відомо.

Як повідомлялося раніше в серпня 2013 Dragon Capital отримав дозвіл Антимонопольного комітету на придбання контрольного пакету "Нової лінії".

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування