Монтян: Держреєстри "лежать" через війну Лукаш і Лавриновича

Четвер, 3 жовтня 2013, 12:54

Зупинка в роботі державних реєстрів спричинена конфліктом між новим та старим керівництвом Держінформюсту та Міністерства юстиції.

Таку думку висловила експерт та юрист Тетяна Монтян в коментарі "Українській правді".

За її словами проблеми виникли через те, що новий міністр юстиції Олена Лукаш змінила старого керівника Держінформюсту Віталія Добжанського.

"Добжанський разом з Лавриновичем вкрали 95% коштів, виділених на реєстр. Вони перекинули всі права на приватних осіб, які тепер отримують роялті. А тут прийшла Лукаш. І привела Богданова (новий керівник – ред.), який такий самий шахрай", - каже Монтян.

"Але річ у тім, що Добжанський разом з Лавриновичем почали вимагати, що от, компенсуйте нам бабло, бо інакше ви – рейдери. Їм пояснили, що Лавринович більше ніхто. І Добжанський просто завалив реєстр, узяв усе, що накрав і втік в Ізраїль ", - розповіла експерт.

За словами Монтян, головним питанням зараз залишаєть роль президента Віктора Януковича у всій цій історії.

"Єдине питання, на яке поки що ніхто не знає відповіді, яку роль у всьому цьому грає президент? Чи давав він добро Лукаш на зміну людини Лавриновича на свою, і що йому тепер казатиме Лавринович?", - сказала вона.

В Україні уже кілька днів не працюють усі електронні державні реєстри.

У четвер, 3 жовтня, колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції, яке відповідає за роботу держреєстрів.

Проте у Міністерстві юстиції заявили, що інформація про рейдерське захоплення не відповідає дійсності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування