Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля Капітолію у Вашингтоні пролунали постріли

Четвер, 3 жовтня 2013, 22:06

Біля будівлі американського Конгресу у Вашингтоні сталася перестрілка, внаслідок якої поранено кілька людей, зокрема, поліцейського.

Як повідомляє Reuters, постріли пролунали у час, коли палата представників США і Сенат були на сесії.  

У зв’язку з інцидентом будівлю Капітолію було зачинено. Керівництво і співробітники Сенату були замкнені у своїх кабінетах. Поліція викликала вертоліт медичної евакуації,.

Як повідомляє "Німецька хвиля", правоохоронці перекрили вулиці в районі Капітолію. Заходи безпеки були посилені і в Білому Домі. Повідомлення про те, що поліцейські затримали одного підозрюваного, поки не підтверджені. Пізніше агентство Reuters повідомило, що ситуація нормалізувалася і очеплення в районі будівлі Конгресу було знято.

Повідомляється також, що президент США Барак Обама був негайно повідомлений про інцидент.

Фото Berin Szoka 
 Фото з Twitter Ryan J. Reilly

Як повідомляє джерело CNN, перестрілка сталася внаслідок переслідування поліцією автомобіля, який намагався прорватися через огорожу Білого дому. Поліція наздогнала машину біля Капітолійського пагорбу і там, вірогідно, почалася стрілянина.

За джерелами телеканалу, за кермом машини була жінка, в авто також перебувала дитина.

За повідомленнями інших ЗМІ, під час спроби затримання жінку було застрелено, а американська влада відкидає тероризм як версію інциденту.

Як відомо, у четвер президент США Барак Обама закликав спікера Палати представників Джона Бонера провести голосування з питання фінансування федерального уряду без прив'язки до будь-яких умов.

За словами Обами, відмова Бонера від схвалення цього питання є єдиним фактором, що стоїть на шляху до відновлення роботи державних відомств у США.

Після 17 жовтня США вичерпають ліміт держборгу і не зможуть виконувати свої зобов'язання. Дефолт уряду США, який відбудеться, якщо не буде підвищений ліміт держборгу, може мати катастрофічні наслідки на наступні кілька десятиліть, вважають в міністерстві фінансів США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: