Нацбанк дозволив міняти валюту без паспорта, але з платіжною карткою

Середа, 30 жовтня 2013, 18:35

Нацбанк дозволив використовувати платіжні картки для ідентифікації клієнтів замість паспорта при готівкових валютообмінних операціях.

Про це повідомив директор асоціації банків-членів платіжних систем (EMA) Олександр Карпов.

"Мова йде про те, щоб відмовитися від копіювання документів клієнтів для здійснення валютообмінних операцій з метою ідентифікації клієнтів, і замінити їх платіжними картами, і це, безумовно, позитивно", - зазначив він.

За словами Карпова, паперові копії скупчуються в обмінних пунктах, нерідко стаючи інструментом для незаконних операцій, у тому числі з отримання кредитів.

У зв'язку з цим асоціація вітає використання платіжних карт для ідентифікації клієнтів замість паспортів з виготовленням їхніх копій.

Раніше директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст заявив про те, що регулятор дозволив проводити продаж валюти з нарахуванням безготівкової гривні на платіжну картку клієнта; при цьому платіжна карта стає способом ідентифікації клієнта замість паспорта.

Постановою № 278, що набрала чинності з 23 вересня 2011 року, НБУ зобов'язав банки та обмінні пункти здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції, з виготовленням копій паспортів громадян, які ообмінюють валюту.

Українські новини, Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News