КОРДОН МІЖ РОСІЄЮ ТА УКРАЇНОЮ ПЕРЕВЕДЕНО У РЕЖИМ ПОСИЛЕНОЇ ОХОРОНИ

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 08:58

Українсько-російську ділянку на кордоні переведено на режим посиленої охорони  кордону.

Таке рішення прийнято у зв’язку з інцидентом, який стався на кордоні, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Українсько-російську ділянку переведено на режим посиленої  охорони  кордону. На даний час тимчасово припинено пропуск осіб та транспортних засобів через пункт пропуску "Бачівськ", співробітники ДАЇ Сумської області здійснюють їх перенаправлення на сусідні пункти пропуску", - сказано в повідомленні.

"Поінформовано російську сторону", - також додали у повідомленні.

Голова Держприкордонслужби Микола Литвин вночі прибув на місце події.  

Як відомо, 4 жовтня о 00.15 в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Бачівськ"  на в’їзд в Україну з Росії прибув мікроавтобус марки "Мерседес" молдовської реєстрації з 4 пасажирами – громадянами Молдови.

Під час огляду транспортного засобу завдяки пильності інспектора прикордонного контролю було  виявлено ще одного чоловіка, який ховався в салоні. Попередньо  встановлено, що в такий саме спосіб він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску "Троєбортне".

Для додаткової перевірки затриманого було переведено до кабіни паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт  громадянина Росії. У ході перевірки документу було встановлено, що він йому не належить.       

О 00.44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин здійснив підрив себе невідомим вибуховим пристроєм, під час якого загинув та було поранено двох прикордонників: старшого прапорщика Миколу Усок та старшину Руслана Божок.

Зміна прикордонних нарядів в пункті пропуску діяла  у відповідності до чинного законодавства України та в межах компетенції Держприкордонслужби, наголошується в документі.

Поранені співробітники ДПСУ в 1.15 направлені каретою швидкої допомоги до районної лікарні м. Глухів. Стан їхнього здоров’я важкий.

З Центрального клінічного госпіталю ДПСУ направлено реамобіль з досвідченими лікарями. Сім’ям поранених прикордонників надається всіляка допомога.      

На місці події працює спільна слідча-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News