Голова ЦВК: Тимошенко може подати документи на вибори, але...

Понеділок, 7 жовтня 2013, 09:33

Глава ЦВК Михайло  Охендовський вважає, що немає передумов для проведення виборів президента в один тур.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Жодних передумов для цього я не бачу. Переконаний, що закон про вибори президента в контексті підготовки до чергових виборів не вимагає змін. Вибори в один тур — це необхідність не просто зміни, а фундаментальної ревізії всього закону", - сказав він.

"Кожен з моїх колег відповість так само, як і я: стабільність норм якісного виборчого законодавства — благо для суспільства. От що дійсно вимагає перегляду — так це закон про місцеві вибори. За діючу його редакцію не раз бувало соромно", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи може екс-прем'єр Юлія Тимошенко подати документи для реєстрації кандидатом у президенти України, він сказав: 

"Точно так само, як і будь-який інший громадянин України. Ніякої дискримінації тут бути не може". 

Однак, він не зміг відповісти на запитання, зареєструє  її ЦВК:

"Кожен із двох простих варіантів відповіді на це питання з моєї сторони буде недоречний. Якщо виникне така ситуація, ЦВК зробить так само, як робила раніше й має намір діяти надалі — оцінка поданих нам документів буде дана з огляду існуючої у відповідний момент часу правової реальності". 

"Рішення у кожному конкретному випадку ухвалюється комісією як колегіальним органом, а не окремими її членами, включаючи голову. Не бачачи документів, говорити "так, реєстрація можлива", як і "ні, реєстрація неможлива", рівною мірою необачно", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: