Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УДАРі заявили про "найбільший дерибан" в історії Броварів

Середа, 9 жовтня 2013, 11:43

Держава недоотримала більше 200 мільйонів гривень через земельну аферу у Броварах.

Про це заявив народний депутат від УДАРу, член Бюджетного комітету у ВР Павло Різаненко, якого цитує його прес-служба.

За його словами, "близько 95 га землі промислового призначення у межах міста Бровари безоплатно опинились у приватній власності внаслідок найбільшої земельної оборудки в історії міста".

За даними ударівця, у травні цього року землі, які чотири десятки років перебували в постійному користуванні державного підприємства "Радіопередавальний центр", і згідно відомостей Державного земельного кадастру, значились, як землі промисловості, рішенням суду було визнано сільськогосподарськими.

Відразу ж після цього "Радіопередавальний центр" відмовився від права постійного користування цією земельною ділянкою.

Це призвело до автоматичної передачі земель у розпорядження Держземагенства.

За словами нардепа, "щойно отриманими землями, ДЗА оперативно "ощасливило" 48 невстановлених громадян, які приватизували землю для ведення особистого сільського господарства в межах Броварів, де згідно генплану міста, ведення сільського господарства взагалі не передбачено".

Різаненко звертає увагу на те, що "буквально за місяць до цього нове керівництво державного "Радіопередавального центру" повідомило колишніх своїх працівників та пенсіонерів, що вони більше не зможуть користуватись городами, які їм надавались у тимчасове користування протягом десятків років на цій ділянці".

"У свою чергу, нові власники 95 га відразу ж "продали" отримані земельні ділянки компанії "Інтер-Профіт", яка негайно звернулась до Броварської міськради з проханням змінити цільове призначення цієї землі на землі промисловості", - зазначив депутат.

Ця територія, як переконували міськраду, має стати будівельним майданчиком для спорудження фармакологічного виробництва "Bayer Healthcare".

Водночас у "Bayer" заявили, що компанія не планує будівництво фармацевтичного заводу на території України.

Отже, за словами депутата, "за чотири місяці ця земля зробила шахрайське коло зі зміною призначення, у результаті якого держава безоплатно втратила земельну ділянку", - зазначив нардеп.

За словами Різаненка, аналіз сукупності цих дій свідчить про те, що "за попередньою змовою групи осіб, яка включає у себе, у тому числі, держслужбовців, земельна ділянка, яка належала державі, вартістю у сотні мільйонів гривень, була, де-факто, вкрадена".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: