У Януковича терміново шукають, як виправдати непідписання угоди з ЄС

Вівторок, 12 листопада 2013, 18:18

Депутат від Партії регіонів Валентин Ландик попросив президента Віктора Януковича відкласти на рік підписання асоціації з Євросоюзом.

Про це він заявив під час зустрічі глави держави з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України у вівторок в Києві.

Ландик розповів Януковичу про проблеми з експортом продукції до країн-членів Митного союзу. "У нас сьогодні величезні проблеми з Росією, Казахстаном, куди ми відвантажуємо більше 50% продукції", - сказав він.

За словами депутата, така ситуація пов'язана з митною політикою України і Росії, а також з правилами СОТ.

Він зауважив, що українська продукція може стати неконкурентоспроможною після підписання угоди з Європейським Союзом про асоціацію, оскільки в такому випадку обсяги експорту українських товарів до країн Митного союзу будуть обмежені.

"Якщо це можна, давайте підписання на один рік поки перенесемо. Ще дайте нам можливість підготуватися, дайте можливість закупити обладнання. Це велике прохання не тільки моє, це велике прохання промисловців", - сказав Ландик.

На початку зустрічі Янукович зазначив: "Я уважно прочитав ваші листи, звернення і пропозиції. Поділяю вашу стурбованість ситуацією, яка є в країні".

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", народному депутату Валентину Ландику належить понад 78% акцій ПАТ "Норд" - головного підприємства групи "Норд" - інтегрованого науково-виробничого об'єднання машинобудівних заводів і організацій з річним обігом понад $1 млрд.

Спеціалізується на випуску холодильників і морозильників, газових і електроплит, торговельного обладнання, кондиціонерів, хімічної та електротехнічної продукції.

ПАТ "Норд", найбільший український виробник холодильної техніки, у 2012 році збільшило чистий збиток на 10,1% порівняно з 2011 роком - до 76 577 млн грн, інших показників наразі не оприлюднило.

Синові Ландика, Андрію, належить 12,396% акцій ПАТ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News