Посол Литви: Щоб не втратити Росію, важливо не втратити Україну

Четвер, 14 листопада 2013, 12:58

У ЄС згодні відійти від протоколу й готові ухвалити рішення щодо України в останній момент, оскільки це допоможе утримати Росію в західній цивілізації.

Про таку свою позицію в інтерв'ю "Українській правді" розповів посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас.

"На мою думку, нашим суперзавданням є Росія - не віддати Росію, не втратити Росію", - сказав він.

"Не втратити саму Росію як країну, яка потенційно в майбутньому, на мій погляд, належить західній цивілізації", - додав Вайтєкунас.

 "Падіння такої величезної одиниці як Україна убік Митного союзу там підніме хвилю реваншизму, непідтверджених, необґрунтованих очікувань, що " хлопці, якщо ми могли повернути назад Україну, то ми можемо повернути назад усе: хід історії, і відтворити щось на противагу Заходу", - пояснив він.

"Для виконання цього суперзавдання – не втратити Росію – по-перше, потрібно не втратити Україну", - підкреслив Вайтєкунас.

Відповідаючи на запитання про те, коли може бути ухвалене рішення щодо угоди України про асоціацію з ЄС, посол Литви припустив, що це може відбутися в останні години перед самітом.

"Це рішення буде ухвалюватися на саміті 28-29 листопада у Вільнюсі. І схоже на те, що це рішення буде ухвалюватись не в останні дні, а в останні години або останні хвилини", - додав він.

Повне інтерв'ю з послом Литви в Україні Пятрасом Вайтєкунасом читайте у нас скоро.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...