Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС: Угоду з Україною можна підписати лише у Вільнюсі

Вівторок, 19 листопада 2013, 07:42

Представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон  - Майя Косьянчич заявляє, що немає іншого часу для підписання угоди про Асоціацію, крім саміту у Вільнюсі.

А цитата про те, що це нібито можливо і після саміту, яку навело агентство РИА Новости, не відповідає дійсності.

"Це було невірне тлумачення моїх слів", - зазначила Косьянчич, слова якої наводить прес-служба представництва ЄС в Україні.

"ЄС прагне підписати угоду про Асоціацію з Україною на саміті у Вільнюсі за умови, що всі критерії виконані. Це наша мета и будь-які спекуляції щодо підписання у якусь іншу дату є безпідставними", - наголосила вона і закликала Україну скористатися історичною можливістю, наданою у Вільнюсі.

Раніше  РИА Новости поширили новину про те, що нібито підписання угоди про асоціацію України з ЄС може відбутися й поза рамками саміту "Східного партнерства", але Брюссель розраховує, що Україна встигне вирішити всі питання до саміту.

Інші слова, наведені агенцією, Косьянчич не заперечує.

"Питання залишається відкритим, але ми вважаємо, що потрібних результатів можна досягти до саміту у Вільнюсі. Місія Європарламенту продовжиться до цього саміту, який буде гарною можливістю провести додаткові консультації: там будуть усі країни-члени, президенти й прем'єр-міністри країн у супроводі глав МЗС", — сказала Косьянчич.

Вона назвала спекуляцією заяви ЗМІ про те, що угода з Україною все-таки буде підписана у Вільнюсі, але процес її ратифікації затягнеться до вирішення Україною питання Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...