До кінця 2014 року в Москву можна буде доїхати потягом за 7 годин

Середа, 20 листопада 2013, 09:14

Швидкий пасажирський поїзд між столицями Росії й України з часом перебування в дорозі 7 годин буде організовано в четвертому кварталі 2014 року.

Про це повідомив журналістам генеральний директор ВАТ "Федеральна пасажирська компанія" (дочірнє товариство ВАТ "РЖД") Михайло Акулов, передають РИА Новости.

Федеральна пасажирська компанія і державна адміністрація залізничного транспорту України у вівторок у Брянську підписали декларацію про підвищення якості обслуговування пасажирів і прискорення пасажирських перевезень.

Головним питанням україно-російської зустрічі був запуск прискореного пасажирського повідомлення поїзда "Москва-Київ". Поїзд буде мати єдину зупинку по території Росії в Брянську.

"Підписаний документ орієнтує нас на послідовні кроки у досягненні результату запуску курсування прискореного поїзда сполученням Москва-Київ. Рух поїзда планується здійснювати в районі семи годин", - сказав Акулов.

Він пояснив, що час у дорозі по цьому маршруту скоротиться мінімум на три години. Це відбудеться за рахунок прискорення проходження митного контролю, а також за рахунок того, що на маршруті будуть ходити склади, виготовлені іспанською компанією Talgo.

Ці потяги зможуть заощадити 20-30% часу за рахунок більшої швидкості проходження кривих ділянок колії.

Перший такий склад прибуде до Росії вже у березні наступного року, прискорене сполучення Москва-Київ планується запустити в 4 кварталі 2014 року.

"Це прецедент на пострадянському просторі в міжнародному швидкісному пасажирському денному сполученні. Це можливість використовувати нові технології, новий рухомий склад...", - сказав заступник директора Української залізниці Павло Чекалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування