Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає санкцій для тих, хто б'є людей

Понеділок, 25 листопада 2013, 10:43

"Батьківщина" закликає ЄС та США ввести персональні санкції проти посадовців, які дають незаконні вказівки розганяти мирні мітинги.

Про це у понеділок заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк журналістам біля Кабміну, повідомляє прес-служба політсили.

За його словами в ніч на понеділок була спроба знищити Євромайдан, "беркутівцями" були побиті опозиційні депутати, зокрема сильно постраждав депутат "Батьківщини" Андрій Парубій:

"Вони навіть били жінок-депутатів", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що генпрокурор зобов’язаний негайно розслідувати побиття працівниками спецпідрозділу "Беркут" мирних людей, які проводили акцію на Євромайдані".

"Якщо Угода не буде підписана і цей режим далі поводитиме себе недемократично і тоталітарно, ми закликаємо ЄС та США ввести персональні санкції проти всіх посадовців, які розганяють мирні мітинги", - закликав Яценюк.

"Персональні санкції проти злочинців, які дають незаконні вказівки бити людей, проти тих, хто знищує Україну і нашу європейську мрію", - наголосив політик.

"Вони розуміють тільки таку мову. Вони не розуміють європейської демократичної мови", - сказав він.

У свою чергу лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок вважає бійки між правоохоронцями та активістами провокацією з боку міліції.

"Вчорашні і сьогоднішні сутички - це результат брутальної та ганебної провокації правоохоронців", - сказав він журналістам у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку лідера "Свободи", міліція занадто агресивно реагує на мітингувальниів, б'ють кийками не лише по спині, а й по голові, а також застосовують силу проти жінок.

Тягнибок вважає, що акції на підтримку євроінтеграції можуть відбуватися мирно, якщо не буде провокацій з боку правоохоронців.

Він закликав присутніх біля стін уряду продовжити свій мітинг, а до 18.00 підтягуватися на Європейську площу, де почнеться загальний мітинг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування