СБУ вимагає розслідувати випадок із затриманням автобусу із своїми співробітниками

Понеділок, 25 листопада 2013, 23:36

Служба безпеки України заявляє, що автобус, який в понеділок ввечері затримав натовп на Європейській площі, належав її співробітникам.

Про це йдеться в заяві відомства.

"25 листопада цього року у Києві на Європейській площі невстановлені особи скоїли напад на службовий автомобіль СБУ", - сказано в повідомленні.

"У транспортному засобі перебували співробітники СБУ, які, відповідно до компетенції, виконували завдання із виявлення технічним засобами радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей. Такі дії завжди вживаються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час усіх масових заходів ", - йдеться в документі.

"Правопорушники зухвало заволоділи технікою. Пошкодили транспортний засіб, а також завдали тілесних ушкоджень співробітникам СБУ при виконанні ними службових обов'язків. При цьому нападники застосовували сльозогінний газ. Вказані дії відбувалися за безпосередньої участі окремих нардепів", - підкреслюється в заяві.

"СБУ розглядає цю заяву як офіційне повідомлення про правопорушення, яке має бути об'єктивно і публічно розслідуване", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 25 листопада ввечері біля сцени на Європейській площі натовп затримав машину з озброєними людьми, повну апаратури для прослуховування.

Пізніше було оприлюднене відео з тим, що знайшли всердині автобусу.

У міліції раніше заявили, що відправили своїх співробітників, щоб перевірити автобус на наявність вибухівки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування