Суд на два місяці заборонив акції в Черкасах

Вівторок, 26 листопада 2013, 12:55

У Черкасах окружний адміністративний суд заборонив пікетування, пішу ходу, демонстрації і збори на чотирьох найбільший площах міста – Соборній, "Дружби народів", Театральній і Європейській.

Про це повідомляє черкаський сайт "Прочерк".

Заборона діятиме впродовж двох місяців – від 26 листопада 2013 року до 25 січня 2014 року.

Відповідне рішення ухвалили за адміністративним позовом виконувача обов’язків міського голови Черкас Віктора Білоусова.

"Через вибори, які відбудуться 15 грудня, йде величезна активність кандидатів, їхніх команд. Також це наклалося на тимчасову зупинку урядом дій щодо підписання угоди про асоціацію", - сказав Білоусов.

За його словами, до них надходять десятки звернень від політичних партій, кандидатів в депутати, від простих жителів щодо проведення тих чи тих заході.

"І всі хочуть в центрі! Є такі кандидати, які в один день хочуть провести мітинги й збори у всіх центральних місцях: Соборна площа, Театральна площа, "Дружба народів"… Уже йде спір: хто кому старший, тому я вимушений звернутися з адміністративним позовом до суду", – обурюється Білоусов.

Попри рішення суду, небайдужі черкасці збираються у вівторок ввечері на мітинг на Театральній площі.

Про це "Радіо Свобода" повідомив співорганізатор Євромайдану в Черкасах Костянтин Долецький.

"Акція відбудеться в будь-якому випадку. Заборона стосується лише чотирьох центральних площ міста, тому місця, щоб зібратися, лишається достатньо", - сказав він.

За його словами, це рішення будуть оскаржувати.

"Але ми ще навіть не бачили його, це лише слова комуніста Білоусова. Як будемо мати рішення суду, будемо знати, в якому форматі і де будемо проводити акцію. Поки що акція запланована на 18 годину на Театральній площі", – каже Долецький.

У суботу євромайдан у Черкасах закінчився сутичкою із правоохоронцями. Мітинги на підтримку асоціації з ЄС з 22 листопада щодня організовують черкаські активісти на центральних площах міста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування