Янукович пообіцяв підписати угоду з ЄС, коли йому сподобаються умови

Вівторок, 26 листопада 2013, 19:15

Президент Віктор Янукович заявив, що угода про асоціацію з Євросоюзом буде підписана, коли умови підписання влаштовуватимуть обидві сторони.

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, яке показав телеканал 1+1.

"Щоб країна була конкурентоспроможною. Щойно ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортний, коли він відповідатиме нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді ми будемо вести розмову про підписання. Коли це буде, швидко чи не дуже швидко, час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше", - заявив Янукович.

"Ми визначилися. У нас цього питання немає. Але все, що стосується умов, це питання принципове", - додав він.

Янукович підкреслив, що для переходу української економіки на європейські стандарти необхідно не менше 20 мільярдів на рік, "а в цілому до 2017 року приблизно 160 мільярдів потрібно".

"Це (підписання угоди) не вступ України в Євросоюз, і Україна не буде долучена до європейських фондів. Нас там не буде", - зауважив глава держави.

Він підкреслив, що протягом тривалого часу Україна вела переговори на різних рівнях з різними структурами Євросоюзу в торгово-економічних питаннях, питаннях енергетики.

"Будь-які переговори, які ми вели, були спрямовані на те, щоб підійти в хорошій формі. Тобто, Україна, перш за все, повинна мати достатній економічний ресурс для імплементації цієї угоди", - наголосив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування