Курченко створив спецвідділ цензури в "Кореспонденті"

Четвер, 28 листопада 2013, 14:25

У виданні "Кореспондент", яким володіє бізнесмен і друг сина президента Сергій Курченко, створено спецвідділ для цензурування усіх публікацій.

Про це пише редактор відділу "Суспільство" ресурсу LB.ua Вікторія Герасимчук (Victoria Guerra) у себе в Facebook, посилаючись на джерела в "Кореспонденті".

"На вихідних люди з Корреспондента розповіли, що там відбувається. Про зміну власника ви знаєте. І ось нещодавно ввели наступну схему - перед публікацією всі матеріали, навіть новини на сайт, читає спеціальний адміністративний відділ. Класика цензури, прямо як за підручником", - повідомляє журналістка.

"Наскільки я знаю, подія для новітньої історії укржурналістики безпрецендентна. Були в різних виданнях спроби зробити щось схоже, звісно. В одному журналі власник навіть сам трудиться над створенням обкладинок. Але ось щоб прямо спецвідділ людей, найнятих спеціально для цензурування, що охоплює всі без винятку публікації, - такого у нас поки не було", - зазначає вона.

Герасимчук зізнається: "Якщо ще в п'ятницю я реготала над фразою Собчак "українські ЗМІ не можуть написати про одруження Курченка, бо стоїть "повний блок" на цю тему" і називала це "Як росіяни бачать Україну", то сьогодні вже абсолютно не смішно".

"Видань, що не належать представникам або друзям влади, у нас залишилося не так уже багато. Їх можна докупити чи просто добити. І буде у нас журналістика сумніша снулого гівна, адже, будемо щирими, свобода говорити і показувати все, що заманеться, - це наша єдина на сьогодні перевага", - додає вона.

 

Як відомо, власник "ВЕТЭК" (у перекладі на українську - Східноєвропейської паливно-енергетичної компанії) і друг сина президента Олександра Януковича Сергій Курченко на початку листопада достроково закрив операцію з придбання у Бориса Ложкіна медіахолдинга UMH, в який входить і видання "Кореспондент".

Спочатку планувалося, що операція буде завершена в першому кварталі 2014 року, але сторони вирішили всі питання раніше.

У підсумку, Курченку належить 99,9 % акцій UMH.

Цей медіахолдинг об'єднує такі видання, як "Кореспондент", Forbes, "Теленеделя", "Комсомольська правда в Україні", "Аргументи і факти в Україні", "Команда", "Футбол", а також "Наше радіо", "Авторадіо", "Європа Плюс" , "Ретро FM", "Радіо Алла" та низку локальних станцій. Під його контролем перебувають і сайти bigmir.net, tochka.net і i.ua.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...