Яценюк: Україна після Вільнюса нагадує Білорусь . Плани євромайдана не змінилися

Субота, 30 листопада 2013, 07:07

Після провалу на Вільнюському саміті українці прокинулися в іншій країні, однак плани опозиції не змінюються, заявив лідер фракції " Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Після провалу у Вільнюсі ми прокинулися в іншій країні. Україна після Вільнюса більше нагадує Білорусь" , - заявив вінІнтерфакс-Україна у суботу після розгону євромайдану.

За словами Яценюка, "зараз головне завдання витягнути людей, які знаходяться в міліції" .

"Те, що сталося вночі, коли "Беркут", якого привезли зі східних регіонів України жорстоко розігнав абсолютно мирну демонстрацію, свідчить тільки про страхи Віктора Януковича після Майдану 2004 року" , - заявив Яценюк.

Відповідаючи на питання , які подальші плани опозиції , Яценюк сказав , що "плани не змінюються" .

Він нагадав, що у п’ятницю Євромайдан прийняв рішення зібратися на велике народне віче в неділю.

"Наші плани залишаються такими ж, які були зафіксовані в резолюції Майдану. Це було рішення не політичних сил, а всього Майдану ... У резолюції було заявлено, що Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати з новим президентом, новим парламентом і новим урядом" , - зазначив політик.

Яценюк підкреслив, що події на Євромайдані показали, що наступні президентські вибори в Україні будуть спиратися на силу " Беркута " і спецслужб. Однак на захист свого вибору стануть мільйони українців.

"Тепер абсолютно можна спрогнозувати які вибори будуть чи у 2015 році , чи то до 2015 року ( дострокові вибори - ІФ). Вибирати буде "Беркут" влади зі спецслужбами, а захищати (свій вибір - ІФ) будуть мільйони українців. Це теж стало зрозуміло, в тому числі, і Януковичу ... За свій вибір люди вийдуть", - підкреслив Яценюк.

Як повідомлялося, Україна не підписала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 29 листопада.

У ніч з п'ятниці на суботу Беркут по-звірячому розігнав мирний євромайдан .

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування