Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Михайлівського собору, де ховаються євромайданери, підтягнувся "Беркут"

Субота, 30 листопада 2013, 09:45

За спротив правоохоронцям та хуліганські дії в результаті сутички та силового розгону Майдану Незалежності затримали 35 активістів. 

Про це повідомили в ефірі "5 каналу" з посиланням на уточнену інформацію від управління МВС в Києві.

Згідно з повідомленням, на затриманих склали адмінпротоколи, більшість з них вже відпустили. Це підтверджують і опозиційні депутати, які прибули до Шевченківського райвідділку міліції, де допитували затриманих активістів.

За даними прес-служби УДАРу, 5-м мітингарям стало зле, з райвідділку їх забрала "швидка".

Станом на 11:10, як повідомив нардеп Андрій Шевченко, усіх затриманих звільнено з райвідділку міліції.  "Тепер треба відстояти їх в судах", - додав він.

На початку 9-ї ранку до Михайлівського собору, де зібралися активісти, постраждалі внаслідок нічного розгону Євромайдану, підтягнувся "Беркут".

Як зазначили в ефірі "5 каналу", людей обіцяють не бити, але їхати звідти поки не збирається.

Автобус з Беркутом чергує біля бокового в'їзду до Михайлівського собору. Біля центрального – карета "швидкої". На території собору перебувають ще 2 "швидких". 

У постраждалих організовано знімають побої, активістів закликають писати заяви, щоб правоохоронців, винних у побитті, можна було притягнути до відповідальності.

Близько 250 людей, які ще вчора були на Майдані Незалежності, наразі на Михайлівській площі. Свою євросимволіку люди не знімають, розходитися не планують.

Фото з Twitter @tvrain
Фото Павла Шеремета

Ченці монастиря виносять мітингарям гарячий чай, небайдужі кияни зносять їжу, збирають гроші, щоб допомогти активістам купити продукти.

На території собору також перебувають народні депутати і співачка Руслана, яка координує дії мітингарів.

За інформацією депутата Київради Олексія Давиденка, зараз все більше людей приходить в Михайлівський собор, де люди зсередини забарикадувалися від влади лавками і співають гімн України.

Фото з  Facebook Олексія Давиденка
Фото з Facebook Олексія Давиденка
 

Разом з тим служителі Михайлівського монастиря просять активістів вести себе благопристойно.

За даними "Інтерфакс-Україна", мітингарі висловили побоювання у зв'язку з тим, що священики просять їх залишити територію святині.

Однак ченці монастиря кажуть, що учасників акції ніхто не виганяє, але їх закликають не порушувати внутрішній розпорядок святині, не пити спиртні напої, не курити, не використовувати лайливу мову і не перекривати вхід на територію монастиря, блокуючи браму, а також не клеїти плакати на стіни монастиря.

На території собору активісти Євромайдана не влаштовують акцію, для них це місце - тимчасове укриття, оскільки люди побоюються, що на них можуть бути здійснені напади з боку правоохоронців.

Місце подальшого проведення акції поки не визначено.

Як повідомляють очевидці подій у Twitter, правоохоронці періодично намагаються потрапити на територію Собору, але їх не пускають. 

Фото з Twitter @pavelsheremet
Фото з Twitter @pavelsheremet

Джерело відео - Павло Шеремет

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування