У "Батьківщині" новий скандал: сімох депутатів звинувачують у голосуванні з владою

Вівторок, 5 листопада 2013, 14:20

У фракції "Батьківщина" розгорівся новий скандал: Анатолій Гриценко звинувачує сімох депутатів у голосуванні з владою всупереч рішенню фракції.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Мова про законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Аграрного фонду №2916-д.

Для прийняття його за основу на засіданні ВР у вівторок забракло голосів - 220.

Проти цього законопроекту голосували фракції УДАР та "Свобода". Натомість фракція "Батьківщина" дала 7 голосів - "за" і 37 "проти".

"Аваков, Головко, Денісова, Дзензерський, Зубко, Княжицький, Лунченко - ці семеро депутатів Батьківщини, всупереч учорашньому рішенню фракції, щойно синхронно з владою проголосували "за" проект 2916д (перетворення Аграрного фонду в бізнесову структуру)", - пише Гриценко.

 скрін-шот

"Симптом підголосовування за лобістські проекти разом з ПР є вкрай небезпечним. Рішення фракції, голосне попередження Турчинова прямо у залі (голосуємо "проти") - як бачимо, декого у фракції жодним чином не стримали від спокусливих провладних підголосовувань", - зазначає він.

Депутат вважає таку ситуацію неприпустимою і обіцяє підняти питання на засіданні фракції.

"Учора фракція одноголосно підтримала мою пропозицію: тих, хто не ходить на засідання ВР, або ходить, але голосує всупереч рішенням фракції - виключати зі складу фракції без жодних додаткових попереджень. Не знаю, яке рішення фракція прийме завтра щодо цієї "сімки", але розмова має бути серйозною, а рішення фракції - відповідальним", - заявляє Гриценко.

На звинувачення Гриценка у Facebook наразі відповів Арсен Аваков, який стверджує, що вчора голосування експертної ради фракції підтримало законопроект 2916д, допрацьований депутатом Апостолом. Він заявив, що це "війна зі своїми".

 скрін-шот
 Документ, на який посилається Аваков. Натисніть, щоб збільшити

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування