Батьки зберуть для МВС "пальчики" своїх дітей

Середа, 6 листопада 2013, 11:42

Українським батькам пропонують заводити на дітей ідентифікаційні карти, де будуть відбитки пальців і всі анкетні дані дитини.

Як повідомив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко, пілотний проект вже запущений в Івано-Франківську, а в 2014-му пошириться по всій країні, пишуть "Вести".

"Карту ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах", - зазначив Лазаренко.

За його словами, батьки разом з дітьми будуть заповнювати їх і зберігати вдома.

"Якщо раптом щось трапиться - тоді батько прийде в міліцію з картою", - зазначили в МВС.

Карта являє собою чотиристорінкову книжечку, де крім анкетних даних  вкажуть звички і захоплення дитини (наприклад, підліток любить групу, і якщо він піде з дому, то логічно буде шукати його в сусідньому місті на концерті), дані про здоров'я (алергія або інші хвороби).

"Також є стрічка для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосок - це якщо, не дай бог, знадобиться впізнання", - зазначив Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють карту, а оновлюватися вона буде раз на рік.

Як повідомив Українській правді начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков, доступ до інформації з цієї карти матимуть тільки самі батьки, а не МВС.

"Не буде ніякого доступу, не буде єдиної бази. Самі батьки будуть ухвалювати рішення, яку інформацію туди вносити. Міліція матиме доступ до цієї картки лише в одному випадку - якщо з дитиною сталася якась біда, вона зникла, наприклад. Тоді батьки надають МВС цю інформацію, що значно полегшить пошуки. Такий досвід має США, Канада, там такий підхід зарекомендував себе дуже добре", -  зазначив Бурлаков.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування