Опозиція і "регіонали" не домовились щодо євроінтеграції

П'ятниця, 8 листопада 2013, 11:09

Опозиція і більшість не змогли домовитись щодо євроінтеграційних законопроектів.

Такий висновок можна зробити зі виступу голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка після завершення консультацій керівників фракцій разом з  Коксом і Кваснєвським у голови ВР Володимира Рибака.

"Завершилось засідання  керівників фракції за участі представників місії Європарламенту… Опозиція готова на будь-які компроміси, які дадуть можливість Україні підписати угоду з ЄС 28 листопада. Опозиція готова, а влада не готова ні на що", - заявив він.

"В кабінеті спікера був продемонстрований сценарій зриву саміту Україна – ЄС", - додав Яценюк і зазначив, що всі пропозиції опозиції були відхилені провладною стороною.

"Ми готові проголосувати за перше читання двох проектів: закону про Прокуратуру і про вибори депутатів в редакції президента та Партії регіонів", - наголосив він.

"І ми офіційно заявляємо, що у вівторок на вимогу більше ніж 150 голосів спікер зобов’язаний скликати позачергове засідання. На ньому повинні бути прийняті в цілому три законопроекти щодо надання можливості Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу в цілому, і закони про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства в цілому", - зазначив він.

"Якщо у вівторок ПР з'явиться до парламенту і проголосує ці три закони – це означає, що угода у Вільнюсі буде підписана", - сказав Яценюк.

"Якщо Партія регіонів проігнорує, це означатиме, що ПР і Янукович зірвали європейське майбутнє українців і на них вся повнота відповідальності", - додав він.

У свою чергу лідер Фракції "УДАР" Віталій Кличко також заявив, що його фракція погоджується на такий варіант.

"Не зважаючи на те, що у нас є багато зауважень до цих законів, але ми готові за них голосувати. Це великий компроміс. Ми робимо всі кроки для того, щоб Угода була підписана", - сказав Кличко.

"Ми ще раз хочемо закликати, ми йдемо на компроміс. Я впевнений, що представники опозиції, наша фракція підтримає в першому читанні закон про вибори і закон про прокуратуру… І ми звертаємось до представників Партії регіонів зібратись у вівторок і проголосувати три закони – вибори, прокуратур і Тимошенко", - закликав він.

У свою чергу виступаючи з трибуни, нардеп від ПР Інна Богословська заявила, що "опозиція не хоче звільняти Тимошенко". Разом з тим кількість представників фракції Партії регіонів у сесійній залі дуже незначна. 

Фото з Facebook Volodymyr Ariev
Фото з Facebook В.Ар'єва
Фото з Facebook О.Аронця
Фото з Facebook О.Аронця

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News