На владу Луганська подали до суду за експлуатацію школярів на мітингах ПР

П'ятниця, 8 листопада 2013, 12:07

Правозахисники подали до суду на Луганську міську раду, управління освіти міста та області та школу №30 Луганська за використання школярів як "масовки" на мітингу Партії регіонів 3 вересня

Позивачем виступив батько одного з школярів - Костянтин Реуцький, голова правління правозахисного центру "Поступ", пише "Тиждень".

3 вересня під час святкового маршу на честь визволення Луганщини від фашистів він помітив свого сина у масовці під прапорами ПР.

"Ніхто не попереджував ані дітей, ані їхніх батьків, що захід, на який запрошують дітей, проводиться під егідою Партії регіонів. Якщо про це було б відомо, мій син просто відмовився би від участі у заході партії, ідеології якої не поділяє ані він, ані його батьки", - зауважив Реуцький.

За його даними, школярів лише запрошували подивитися на парад військової техніки.

У свою чергу керівник Кримського правозахисного центру "Дія" Олександра Дворецька зазначила, що таким чином було порушено право дитини на участь у вільних зібраннях, яке гарантовано міжнародним законодавством.

"На мітингу не було добровільності, учні не могли піти звідти за власним бажанням, відтак було порушено право на мирне зібрання", - сказала Дворецька.

Реуцький додав, що наразі немає інформації про інших батьків, які не задоволені цим мітингом, однак закликав їх долучатися до суду.

На думку директора зі стратегічних прав Української гельсінської спілки з прав людини Михайла Тарахкала, якщо справ дійде до Європейського суду, позивач має всі шанси її виграти, оскільки має потужну доказову базу - фотографії, копії документів.

За даними правозахисників,  наразі точна дата засідання невідома, розглядатиме справу Луганський окружний адміністративний суд.

Фото з сайта tyzhden.ua
Фото з сайта tyzhden.ua
 

Фігурантами у справі є Луганська міська рада, управління освіти міста та області та школа №30, у якій навчається cин Реуцького. Позов подано 7 листопада.

Як відомо, 3 вересня в Луганську мітинг на честь дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників "перетворився на агітаційний захід правлячої партії", під час якого близько 5 тисяч школярів і студентів Луганської області змушені були тримати в руках "сотні прапорів Партії регіонів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News