Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко розповів послам США і ЄС версію розгону, як у "темнику" ПР

Субота, 30 листопада 2013, 23:34

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що перед силовим розгоном Євромайдану, людям начебто пропонували перейти в інше місце.

Таку заяву він зробив на зустрічі з послами ЄС і США, повідомили у випуску новин 5 каналу.

Захарченко сказав, що опозиція сама заявила, що їхня акція на Майдані завершилась.

"Офіційно самі організатори цих акцій звечора заявили, і про це каже зараз керівник міліції, і ми про це знаємо, що акції у них закінчились. І вони розходяться", - сказав він.

Людям, які традиційно залишись на Майдані на ніч, за словами міністра, начебто, запропонували переміститись в інше місце.

"Та група осіб, яка залишилась на Майдані, їм запропонували в любе інше місце на території міста Києва, на любий майдан: хоч напроти, хоч на ту площу, де вони зараз знаходяться. Але ж вони на це пішли", - сказав Захарченко.

Після цього акцію жорстоко розігнали.

Як відомо, посли ЄС та США закликали українських міністрів зовнішніх і внутрішніх справ забезпечити у неділю безпеку мітингуючих і не вдаватись до насильства.

У ніч на 30 листопада загони "Беркуту" жорстоко розігнали мирну акцію протесту на Майдані Незалежності.

Як було видно із відеозаписів подій, силовики били і затримували усіх учасників нічного вартування, включно із жінками і людьми, які спали.

Примітно, що озвучений Захарченком сценарій подій повністю збігається з тим, який прописаний в оприлюдненому журналістами "темнику" ПР.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування