Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді, що вночі розглядають позов КМДА, сховались від депутатів

Неділя, 1 грудня 2013, 01:44

Канцелярія суду, який розглядає позов КМДА про заборону масових акції у центрі Києва, забарикадувалася у приміщенні суду.

Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Згідно з інформацією, "суддя Санін в порушення вимог закону перейшов до розгляду справи по суті в порядку письмового провадження та заявив представникам ЗМІ, що рішення у даній справі буде всім оголошене по телефону".

"Таке рішення судді є грубим порушенням Конституції України та відповідного законодавства і є нічим іншим як протизаконною легалізацією злочинних силових дій "Беркуту" проти мирних людей", - заявив депутат Павло Петренко, який разом з Валерієм Карпунцовим та Романом Романюком прибули до Окружного адмінсуду Києва.

Народні депутати подали клопотання з вимогою розгляду справи у загальному порядку з завчасним попередженням усіх сторін про дату та час розгляду та про перенесення судового засідання на інший день.  

"Проте у відповідь на такі дії народних депутатів суддя Санін та канцелярія забарикадувалися у приміщенні суду, щоби не дати можливості представникам опозиції подати відповідне клопотання", - повідомили у прес-службі.

"Представники опозиції викликали міліцію для фіксації фактів незаконного перешкоджання діяльності народних депутатів України", - додали у політсилі.

Як відомо, Київська міська державна адміністрація звернулась до Київського окружного адмінсуду про заборону акцій у центральній частині Києва. Засідання суду відбувається в ніч з суботи на неділю.

У позові міститься вимога заборонити проведення акцій з 1 до 7 грудня на вул. Банковій, Грушевського, Майдані Незалежності та Європейській площі.

Михайлівська площа у скарзі не значиться.

Як відомо, у неділю о 12.00 біля пам’ятника Шевченку в Києві відбудеться Народне віче, організоване опозицією.

30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування