Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Азаров грозить санкціями мітингувальникам, які навіть угоди із ЄС не читали

Неділя, 1 грудня 2013, 08:59

Якщо маніфестанти переходитимуть рамки закону, дестабілізуючи ситуацію в країні, вони будуть відповідати за свої дії.

Про це прем'єр Микола Азаров сказав в інтерв'ю ТСН.

"Можливо здалося, що рішення про відмову підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом було миттєвим, несподіваним. До останнього дня йшов аналіз і пошук тих рішень, які все ж могли дозволити Україні підписати цю угоду", - розповів він. 

"Повторюся, що особисто для мене це було важким рішенням. Це було непросте рішення. Але у нас не було іншого виходу і його треба було приймати. Те, що ми можливо не до кінця пояснили це рішення, тут може бути дійсно недопрацювання з боку уряду. Але ще раз підкреслюю, до останнього моменту ми збиралися підписати угоду", - зазначив Азаров.

Прем'єр вважає, що "уряд має забезпечити умови для проведення маніфестацій".

"І у нас є люди, які згодні з рішенням уряду, і незгодні. І тим, і іншим повинні бути надані можливості для того, щоб вони могли таку думку висловлювати. І, якщо самі маніфестанти переходять рамки закону, вони будуть відповідати за свої дії, що виходять за рамки чинного законодавства, дестабілізуючи ситуацію в країні. Вона і так непроста ", - заявив він.

"Тому, якщо це нормальні протести, будь-ласка нехай вони проводяться. Адже в країні є різні думки", - уточнив Азаров.

"У нас, на жаль, іноді телебачення більше показує майдани і менше показує дискусії економістів, які в цей час проходять", - зазначив прем’єр.

"Адже до кого треба було прислухатися? До кого треба було донести об'єктивну точку зору? Учасники цих майданів не читали і не знають про можливі наслідки, які могли б бути в Україні. Можливо, навіть не читали самої угоди. Швидше за все не читали. І в основному керуються якимись там міфами", - заявив він.

"Ми політики, керівники повинні приймати рішення, виходячи не з емоцій, якихось казок, міфів. Ми повинні бачити реальність, яка вона є. І , якщо я хочу їздити хорошими дорогами на хороших машинах, як у вашому ТСН казав один із таких прихильників євроінтеграції, дороги треба побудувати гарні в Україні", - підсумував Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування