"Репортери без кордонів" засудили втручання в роботу опозиційних ЗМІ

Вівторок, 10 грудня 2013, 05:15

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" засудила напади, що були здійснені 9 грудня на редакції трьох опозиційних ЗМІ у Києві.

Заява оприлюднена на сайті ІМІ.

"Рейди, скоєні на офіси "Вечірніх вістей", "INTV" і Cenzor.net є серйозним порушенням свободи інформації та конституційних гарантій України. Ці засоби масової інформації тепер будуть змушені припинити свою діяльність, конфіденційність їх джерел було порушено", - сказано в заяві.

"Крім того, ці атаки подали дуже чіткий сигнал залякування для всієї професії. Ми закликаємо українську владу пролити світло на ці скандальні дії, які знаходяться поза будь-яких правових рамок", - заявила організація.

"Якщо підтвердиться, що вони були вчинені представниками силових структур, компетентні органи повинні будуть понести відповідальність за ці серйозні порушення", - йдеться у заяві Репортерів.

Як відомо, 9 грудня близько 18.00 невідомі озброєні люди в масках і шоломах проникли в редакції щоденної газети "Вечірні вісті", онлайн-телебачення "INTV" та новинного сайту Cenzor.net.

Ці засоби масової інформації належать представникам опозиційної партії "Батьківщина". Нападники були одягнені подібно до спецназу "Беркут".

Нападники забрали сервери, що містять бази даних ЗМІ і підключення до Інтернету. У "Вечірніх вістей" також було вилучено деякі документи.

Раніше місцевий офіс партії "Батьківщина" також зазнав нападу з боку силовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування