У Росії побоюються, що можуть отримати власний "Майдан"

Вівторок, 10 грудня 2013, 11:58

Депутат Державної думи РФ від КПРФ Володимир Федоткін побоюється, що Росія може отримати свій "Майдан", бо рівень життя людей у країні нижчий, ніж на Заході.

Про це він заявив у ході обговорення заяви Держдуми "Про ситуацію в Україні", повідомляє кореспондент УНІАН у РФ.

"Цією заявою не можна обмежитися обговоренням ситуації в Україні, потрібно розглянути окреме питання про становище в Україні й впливі цього на Росію. Інакше ми отримаємо свій "Майдан", - сказав Федоткін.

Російський комуніст зазначив, що ситуація в Україні є "серйозним дзвінком" для Росії.

"Чому біжать не в Росію, а від Росії на Захід? – там наука, там виробництво, там зарплати, пенсії. У нас навіть у Держдумі немає нічого вітчизняного – навіть олівці західні. Напевно, у цьому одна з основних причин", - сказав Федоткін.

На його думку, необхідно, щоб економічна ситуація в РФ була кращою, ніж на Заході, життя людей було кращим, ніж на Заході, тоді "вони (Україна) не від нас, а до нас побіжать".

Як відомо, у Києві й інших регіонах України з 21 листопада тривають акції прихильників євроінтеграції, обурених рішенням Кабміну призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

30 листопада бійці "Беркута" жорстоко розігнали Євромайдан у центрі Києва. Ця силова акція викликала великий суспільний резонанс.

1 грудня у столиці пройшов мітинг, у якому взяли участь до півмільйона людей. Акції протесту тривають. 8 грудня в Києві теж пройшло багатолюдне віче "Марш мільйонів".

Опозиція висунула владі низку вимог: покарати винних у побитті громадян 30 листопада й 1 грудня, порушити кримінальну справу у відношенні міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, відправити у відставку уряд Миколи Азарова, провести дострокові парламентські й президентські вибори, звільнити всіх політичних в'язнів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування